Hoe werkt GyneFix
GyneFix bestaat uit 4 (GyneFix 200) of 6 (GyneFix 330) koperen hulsjes die aan een chirurgische draad vastgemaakt zijn. Een klein knoopje aan het uiteinde van de draad verankert GyneFix in de baarmoeder waardoor loskomen, indien geplaatst door een getrainde arts, zelden voorkomt.
In vergelijking met een traditioneel spiraaltje, is GyneFix 200 drie maal kleiner. Hierdoor wordt het beter verdragen en is er geen toename van het menstrueel bloedverlies.
Hoe beschermt GyneFix tegen zwangerschap?
De koperen hulsjes scheiden koper-ionen af die de zaadcellen immobiliseren en dus de bevruchting en innesteling van de eicel verhinderen.
Wat maakt GyneFix uniek?
De grootte en de vorm van de baarmoederholte kan sterk verschillen van vrouw tot vrouw. Een standaard spiraaltje kan dus nooit passen in elke baarmoeder, net zoals één maat schoenen niet past voor iedereen.
Het plaatsen van klassieke, weinig buigzame plastic spiraaltjes zal bij een aantal vrouwen pijn en abnormaal bloedverlies veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat uiteindelijk 5 tot 10% van deze klassieke spiraaltjes uitgestoten wordt omdat de baarmoeder het niet verdraagt.
GyneFix verschilt van deze klassieke spiraaltjes doordat het kleiner is, geen skelet heeft en daardoor meer flexibel is, m.a.w. het neemt minder plaats in en door zijn soepelheid past het in elke baarmoeder.
Door deze eigenschappen en zijn fixatie aan de baarmoederwand, wordt GyneFix goed verdragen (het veroorzaakt geen pijn en geen overmatig menstrueel bloedverlies) en, indien juist geplaatst, wordt het zelden uitgestoten.